#socialmedia

Who and what do I follow?

07 May 2019 • 3 min leestijd

Artikel geschreven door @TheHypeOnline

In dit artikel ga ik geen uitleg geven of andere wijsheden proberen verklaren, ik ga gewoon aanhalen wat ik interessant vind op sociale media. Waarom? Omdat ik het interessant vind, en als we op café kunnen spreken over ons idool Kompany en zijn wereldgoal mogen we online toch ook praten over onze eigen influencers.

Nr. 1 - Gary Vaynerchuck 

Misschien wel een van de bekendste sociale media figuren als het aankomt op online marketing. Met het nodige aantal f*cks geeft hij aan de hand van zijn eigen kennis tips voor ondernemers in de hedendaagse maatschappij. Waarom Gary V. bij mij op nummer 1 staat is zijn eerlijkheid op sociale media, ga niet voor een fake maar gelukkig leven. 

Stop whining. Start hustling.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gary Vay-Ner-Chuk (@garyvee) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gary Vay-Ner-Chuk (@garyvee) on

 

Nr. 2 - VRT NWS 

Misschien een iets wat voor hand liggende maar afgelopen jaar is de sociale media strategie van VRT NWS echt "on point". De sensatiekranten hebben afgedaan voor mij met het constant plaatsen van voyeuristische berichten over minimale bekendheden. Aangezien ik geen TV fan ben zijn de snelle updates van VRT op sociale media een must voor mij. De combinatie van snelheid met inhoudelijk sterke content zonder dat je moet doorlinken naar de website #loveit, iets waar veel nieuwspagina's iets van kunnen leren! 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VRT NWS (@vrtnws) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VRT NWS (@vrtnws) on

 

Nr. 3 - Average Rob

This dude is a genius! Ik denk dat zijn werk ondertussen de hele wereld is rond gegaan en hij met de combinatie van kwaliteit en creativiteit zich geen beter leven kan voorstellen. Op sociale media zijn er twee manieren om volgers te verzamelen: optie 1: informatie, optie 2: entertainment. Laat het nu net dat tweede zijn waar Average Rob zich in onderscheidt door zijn toch wel uniek Photoshop werk. Niet onbelangrijk, Average Rob is een gewone Belg die video's maakt voor Humo en een eigen programma heeft op Studio Brussel, not so average anymore! Iemand die leeft voor vandaag, bezig is met zijn passie en niet bezig is zich voor te doen als iemand anders... ik klik op follow!

If you love the journey more than the goal I'm your new follower! 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Average Rob (@averagerob) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Average Rob (@averagerob) on

 

Nr. 4 - Dribbble

Neen het is geen typefout, Dribbble is met 3 b's. Dribbble is een online community van designers verspreid over de hele wereld, hoe en wat Dribbble juist is kan je best eens opzoeken maar kort samengevat zijn het online portfolio's van designers. Omdat ik niet echt een favoriete graphic designer heb die ik vat ik het samen met deze pagina, een verzameling van creatieve pareltjes op het vlak van graphic design. Waarom ik Dribbble beter vind dan andere designer communities, de designer en de stijl van de designer die centraal staat en niet enkel het losstaande ontwerp. Dit geeft dan weer de mogelijkheid om nieuwe designers te leren kennen op sociale media. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dribbble (@dribbble) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dribbble (@dribbble) on

 

Thanks for reading!

Stijn