#socialmedia #marketing

What’s the next big thing

25 Apr 2019 • 3 min leestijd

Artikel geschreven door @TheHypeOnline

Een van de moeilijkste vragen maar ook een van de vragen die ik het meest krijg "Wat zijn de volgende trends en wat wordt hot topic?" Niemand kan in een glazen bol kijken maar aan de hand van enkele handige tips en tricks kan je wel sneller op de bal spelen. 

Natuurlijk kan je de wereld afreizen om alle conventies te volgen wat de laatste trends zijn en wat de volgende trends worden. Je kan ook verschillende boeken en magazines lezen maar niet iedereen heeft de tijd over om dit allemaal te doen. Als je graag eenvoudig en snel up to date wil blijven over de laatste trends zijn er enkele simpele tips en tricks die je vooruit kunnen helpen. 

 

Dowload counting 

Een van de meest eenvoudige manieren om te ontdekken wat hot topic is is de App Store of Google Play openen en kijken we de meest gedownloade applicaties zijn. Aan de hand hiervan kan je heel snel en eenvoudig de trends herkennen. Een voorbeeld: niet enkel aan het aantal keer Instagram gedownload is kan je de populariteit van Instagram meten, ook applicaties die inspelen op Instagram kunnen je meer vertellen. Zo kan je bijvoorbeeld zien dat applicaties die inspelen op statistieken van volgers op Instagram populairder zijn dan ooit, dit wijst er naast het aantal downloads van Instagram zelf op dat Instagram nog steeds een populaire applicatie is. 

 

LMGTFY 

LMGTFY anders gezegd Let Me Google That For You (lmgtfy.com). Er zijn zoveel mensen wereldwijd die artikels schrijven, vlogs maken en zoveel meer over de laatste trends en je kan alles gewoon opzoeken via … Google. Omdat er zoveel informatie beschikbaar is kan je zeer specifiek opzoek gaan naar wat jou interesseert. Zo is "design trends" bijvoorbeeld een veel te ruime zoekterm en kan je dit gaan verfijnen naar "interior design trends for modern small houses". Let natuurlijk wel op de datum en lees genoeg verschillende artikels om alles met elkaar te vergelijken want niet alles wat het internet verteld is waar. Tip: In het Nederlands kan het aantal resultaten wat beperkter zijn maar als je in het Engels zoekt kan je letterlijk op alle termen zoeken om iets terug te vinden over de laatste trends. 

 

Follow me! 

Ga opzoek naar trendwatchers in jouw vakgebied en volg deze op de voet, twitter, Instagram, Facebook, …  Iedere sector heeft wel enkele guru’s die over alles wat ze ontdekken een blog, video of post maken. Let wel op, met de vele influencers die uit de grond schieten als paddenstoelen zijn er ook veel gesponsorde berichten die zich niet focussen op objectiviteit. 

In de tech sector is Unbox Therapy van Lewis Hilsenteger een van de bekendste guru's / influencers, hij heeft een wat unieke stijl van unboxings en focust zich voornamelijk van de nieuwste gadgets. Zijn unieke stijl is dan weer wat hem zo populair maakt maar de reden waarom ik Lewis volg is omdat het mij tijd bespaart. Het is gewoon handig om zeer snel up to date te blijven van al de laatste gadgets in de tech wereld zonder dat ik iets moet opzoeken. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lewis Hilsenteger (@unboxtherapy) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lewis Hilsenteger (@unboxtherapy) on

 

Thanks for reading!

Stijn